Κατάργηση του Καταλόγου Διοριστέων 2027

Θεωρούμε ότι το 2027 δεν πρέπει να καταργηθεί ο κατάλογος Διοριστέων.

Είμαστε εναντίον της όποιας απόλυσης Συμβασιούχου συναδέλφου που εργάζεται στο Δημόσιο Σχολείο, από τον Κατάλογο Διοριστέων.

Το 2027, με την κατάργηση του Καταλόγου Διοριστέων, δεν θα υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στον Κατάλογο Διορισίμων για να καλύψουν τις ανάγκες στα σχολεία μας.

Η διόρθωση των στρεβλώσεων του Καταλόγου Διορισίμων είναι επιβεβλημένη. Η διασφάλιση όσων εργάστηκαν και εξυπηρετούν το Δημόσιο Σχολείο είναι προτεραιότητα για εμάς.

Το ΥΠΑΝ από ότι φαίνεται, δεν είναι έτοιμο να διασφαλίσει όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην Εκπαίδευση και βρίσκονται στον Κατάλογο Διοριστέων, ούτε είναι έτοιμο να διορθώσει τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις του Καταλόγου Διορισίμων

Επιπρόσθετα, υπάρχει γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους 5 Νοεμβρίου 2014, ότι η ένταξη εκπαιδευτικών σε ξεχωριστό Κατάλογο για σκοπούς διασφάλισης δεν ειναι δυνατή. Δεν μπορεί να δοθεί πλεονέκτημα σε αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών γιατί είναι αντίθετη με την αρχή της ισότητας και αποτελεί συνταγματική επιταγή, θεμελιωμένη στο άρθρο 28 του Συντάγματος, επομένως, έκτακτοι, συμβασιούχοι και αντικαταστάτες δεν θα μπορούσαν να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που είναι υποψήφιοι για διορισμό στην εκπαιδευτική υπηρεσία.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, θεωρούμε ότι ο κατάλογος Διοριστέων πρέπει να διατηρηθεί και μετά το 2027 χωρίς να αποκλείεται η όποια διαφοροποίηση των ποσοστών των δύο καταλόγων

Share