Θέση της ΔΗΚΙ Καθηγητών για τα ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι τα προγράμματα ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια προς όφελος του εκπαιδευτικού μας συστήματος και γενικά της κοινωνίας.

Είναι χιλιάδες τα άτομα είτε αυτά είναι μαθητές του Δημόσιου Σχολείου είτε απλοί πολίτες που έχουν εξυπηρετηθεί εδώ και δεκαετίες (ειδικά από τα ΚΙΕ) από τα δύο αυτά Προγράμματα.Κατά συνέπεια η ΔΗΚΙ θεωρεί ότι και τα δύο αυτά προγράμματα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται και να λειτουργούν προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου και της κοινωνίας μας.

Ταυτόχρονα η ΔΗΚΙ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα δύο αυτά προγράμματα και οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ να είναι όσο πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά γίνεται.

Με βάση τα πιο πάνω, η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται και να διαδραματίζουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα.Υπογραμμίζουμε ότι οι όποιες εισηγήσεις για αλλαγές σε ΚΙΕ κ ΔΡΑΣΕ, δεν θα πρέπει να θυματοποιούν το εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται στα δύο αυτά προγράμματα.

Θέση αρχής για τη ΔΗΚΙ Καθηγητών, όπως εξάλλου και της ΟΕΛΜΕΚ, είναι η διασφάλιση της εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο Δημόσιο Σχολείο αλλά και γενικά η στήριξη κάθε εργαζόμενου εκπαιδευτικού σε οποιοδήποτε πρόγραμμα του ΥΠΑΝ.

Είναι για αυτό το λόγο που θεωρούμε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η εργασία όσων απασχολούνται στο ΔΡΑΣΕ και ΚΙΕ πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που σχετίζεται ενδεχομένως με διαφοροποίηση στον τρόπο διορισμού, δηλαδή διορισμοί μέσω των Καταλόγων.

Επιπρόσθετα η ΔΗΚΙ θεωρεί ότι οι διορισμοί για το ΔΡΑΣΕ με βάση τη φιλοσοφία του προγράμματος και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση για διορισμούς μέσω των καταλόγων, απαιτούν πολλή μελέτη και σοβαρότητα γιατί οι οποίες στρεβλώσεις σε διορισμούς, ενδέχεται να διογκώσουν το Κρατικό Μισθολόγιο, πράγμα το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ, αφού το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες της Οργάνωσης μας για διεκδίκηση χρόνιων αιτημάτων των Συνδέσμων / Ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ καθώς και άλλες οικονομικές διεκδικήσεις που έχουμε αποφασίσει.

Ως εκ τούτου, πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί οι όποιες αλλαγές ενδέχεται να δημιουργήσουν περαιτέρω στρεβλώσεις στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Share